Monday, 12 April 2010

„Многолистник” от панийр и цвекло/Millefeuille de betteraves et paneer

За любителите на сладко-солени комбинации. В случая използвах собственоръчно направения ми домашен панийр, но той може да се замени с кашкавал, ементал, гауда или всяко друго твърдо сирене с не много силен вкус.

Продукти:
(за 2 порции)

80-100г панийр (прясно сирене, кашкавал)
1 голяма глава червено цвекло
Зехтин, оцет балсамико
Сибирски лук за поръсване

Цвеклото се нарязва на правоъгълни парчета с дебелина 7-8 мм. Сиренето са нарязва на парчета със същата дебелина. В чиния се редуват 3 реда цвекло и 2 реда сирене. Гарнира се със ситно нарязан сибирски лук и заливка от зехтин и оцет балсамико.

Pour les amateurs des combos sucré/salé. J'ai utilisé le premier paneer que j'ai fait avec mes petites mains, lol! Sinon, il peut être remplacé par tous les fromages à pâte cuite et à gout pas très prononcé (emmental, gruyère, gouda, jeune cantal, etc.).

Ingrédients (pour 2 personnes) :
80-100 g de paneer
1 grande betterave cuite
Ciboulette pour garnir
Huile d’olive et vinaigre balsamique

Couper la betterave en tranches rectangulaires d’environ 7-8 mm d’épaisseur. Couper le paneer en lamelles de la même épaisseur. Dans une assiette superposer des couches de betteraves et fromage. Garnir de la ciboulette finement hachée et cubes de betterave. Enfin, servir arroser d'une vinaigrette à l’huile d’olive et au vinaigre balsamique.

2 comments:

Диди Б said...

Ха,успя да ме изненадаш :)Първоначално си помислих,че си правила многолистно тесто...
Не съм опитвала такова сирене,а и комбинацията с цвекло е интригуваща!
Спорна седмица!

Mira said...

Ами, Диди, къде ти многолистно тесто! Това е висша лига за мен! :))) Нали си падам по слако-солените комбинации, преди време пробвах цвакло с кашкавал и много ми хареса. А панийрът стои малко като извара (или твърда рикота).
Приятна седмица и на теб!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...