(Първоначалната рецепта е от юли 2019г)
Това е от рецептите, където само с няколко ежедневни продукта може да приготвите нещо вкусно за половин час.
Няма нужда от сложни приготовления, няма мивка пълна с мръсни съдове или съставки, които трябва да търсите по четирите краища на света. Кухня с продукти от шкафа в най-чистия си вид.
Не пропускайте горчицата! Та придава едно допълнително измерение на вкуса, който е достатъчно неутрален от рибата тон и доматите.
Продукти:
(за 3-4 порции)
250 г бутер тесто
70 г риба тон от консерва
1 домат
1 с.л. дижонска горчица
1 яйце
1 с.л. заквасена сметана
Фурната се загрява на 180 градуса.
Тестото се разточва до дебелина 3-4 мм. Поставя се в тава, застлана с пекарска хартия. Краищата се повдигат и обръщат върху основата, за да се получи борд около 1 см и се притиска леко. Основата се намазва с горчицата и отгоре се разпределят парченцата риба тон. Яйцето се разбива със сметаната и получената смес се изсипва върху тартата. Доматът се нарязва на тънки резени и се поставя най-отгоре.
Тартата се пече около 25-30 минути (до златисто). Сервира се топла, или изстинала, придружена от зелена салата.
***********************************************************************************
Une de ces recettes qu'avec une poignée de produits quotidiens, on peut préparer un plat savoureux en une-demie heure.
Pas de chichis, pas d'évier plein de vaisselle à laver et pas des ingrédients qu'il faut chercher au quatre coins du monde. La cuisine du placard par excellence!
Ingrédients:
(pour 3-4 parts)
250 g de pâte feuilletée
70 g de thon en boite
1 tomate
1 càs de moutarde à l'ancienne
1 oeuf
1 càs de crème fraiche
Préchauffer le four à 180°C.
Abaisser la pâte sur une épaisseur de 3-4 mm. Transférer la pâte sur une plaque couverte de papier cuisson. Soulever les bords et les rabattre en appuyant légèrement sur la base, pour former un bord d'environ 1 cm pour éviter que l'appareil ne coule. Badigeonner la base de la tarte avec la moutarde er disposer dessus le thon émietté. Battre l'oeuf avec la crème fraiche et la verser sur la tarte. Découper la tomate en fines rondelles et les disposer sur la tarte.
Enfourner pendant 25 - 30 minutes (jusqu'à ce que la tarte soit bien dorée). Déguster la tarte chaude ou tiède en entrée ou en plat, accompagnée d'une salade verte.



Comments