Sunday, 26 March 2017

Крем супа от карфиол с кокосово мляко / Velouté de chou-fleur au lait de coco





[БГ] Още едно приложение на карфиолаa в поредната крем-супа, този път вкусът му е подплатен с плътността на кокосовото мляко.
[FR] Encore un velouté de chou-fleur, dans celle-ci son gout est soutenu par l’onctuosité du lait de coco.

Продукти:
(за 6 порции)
1 глава карфиол
2 средноголеми моркова
1 малка глава лук
1 с.л. кокосово масло
1 ч.л. къри
250 мл кокосово мляко
Около 1 л зеленчуков бульон
150 г пушени гърди

Карфиолът се почиства и накъсва на едри розички. Морковите и лукът се обелват и нарязват на ситно.

Кокосовото масло се загрява в тенджера и в него се задушават морковите и лука за няколко минути. Добавят се розичките карфиол и кърито, разбърква се, подправя се със сол и черен пипер. Налива се бульон, докато почти покрие карфиола, покрива се и се оставя да ври на тих огън за 25 минути (карфиолът трябва да омекне). Супата се пасира с пасатор или в блендер и се разрежда до желаната гъстота с кокосовото мляко.

Пушените гърди се нарязват на кубчета и се запържват до златисто на среден огън, отцеждат се от излишната мазнина върху лист домакинска хартия. Супата се сервира с няколко късчета пушени гърди.


Ingrédients :
(pour 6 parts)
1 chou-fleur
2 carottes moyennes
1 petit oignon
1 càs d’huile de coco
1 càc de curry
250 ml de lait de coco
Environ 1 l de bouillon de légumes
150 g de poitrine fumée

Nettoyer le chou-fleur et prélever les fleurettes. Éplucher et découper les carottes et l’oignon en dès.

Faire chauffer l’huile de coco dans une casserole et y faire revenir les carottes et l’oignon pendant quelques minutes. Ajouter les fleurettes de chou-fleur et le curry, saler, poivrer et mélanger bien. Mouiller à hauteur avec le bouillon, couvrir, porter à ébullition et laisser cuire à feu doux pendant 25 minutes (le chou-fleur doit être tendre). Mixer la soupe avec un mixeur plongeant (ou avec un blender) et diluer avec le lait de coco jusqu’à la consistance souhaitée.

Découper la poitrine en lardons et les faire dorer à la poêle à feu moyen jusqu’ç ce qu’ils soient bien croustillants. Les égoutter sur une feuille de papier absorbant. Servir la soupe accompagnée de lardons.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...