Tuesday, 20 November 2012

Better Than Brownie cookies


[BG] Меки и топящи се шоколадови бисквити, с макадамови ядки в допълнение.
[FR] Cookies fondants et moelleux tout chocolat, avec des noix de macadamia en prime.


Днес няма да пиша дълъг и напоителен увод, а почти направо ще пристъпя към рецептата. Това е една от „отлежалите” – първият опит беше през март, а оттогава насам ги правих още няколко пъти, за радост на Камбанката, ПП и колегите в службата. Не знам дали са по-вкусни от брауни, но определено го наподобяват с щедрите количества масло и шоколад, които съдържат. Ако харесвате брауни, сигурно ще харесате и тези бисквити.

Продукти:
(за 26-30 бисквити, рецептата е адаптирана от блога Culinography)

460 г черен шоколад (64% какао)
60 г размекнато масло
4 яйца среден калибър
1 чаша кафява захар
1 ч.л. ванилов екстракт
½ чаша брашно
½ ч.л. бакпулвер
Около 100 г шоколадов чипс
Около 100 г нарязани ядки (бадеми, пекан, макадамови ядки) – по желание

Брашното се пресява с бакпулвера. Шоколадът и маслото се разтопяват на тих огън в дълбок тиган, като се разбъркват от време на време. Яйцата се разбиват със захарта и ванилията в купа. Разтопените масло и шоколад се добавят внимателно към разбитите яйца и се разбърква добре. Добавя се брашното и се разбърква добре. Накрая се прибавят шоколадовия чип и ядките.

Фурната се загрява на 170 градуса. Бисквитите се оформят с лъжица за сладолед и се поставят в тава, застлана с пекарска хартия, на около 5-6 см разстояние.
Пекат се в продължение на 10-12 минути (или докато края им се втвърди и стане матов). Изваждат се и се оставят да изстинат върху решетка.


Aujourd’hui, pour une fois, je ne vais pas raconter ma vie mais je vais aller (presque directement) droit au but. Ou plutôt, droit à la recette. C’est une des recettes qui a eu le temps de vieillir dans mes dossiers. Le premier essai était en mars, et depuis je l'ai refaite encore quelques fois, pour la plus grande joie de Clochette, PP et mes collègues. Je ne sais pas si les cookies sont meilleurs qu’un brownie, mais elles y ressemblent fortement avec les quantités généreuses de chocolat et beurre qu’elles contiennent. Si vous aimez les brownies, vous allez apprécier ces cookies aussi.

Ingrédients :
(Pour environ 26-30 biscuits, la recette est adaptée du blog Culinography)

460 g de chocolat noir à pâtisserie (64% de cacao)
60 g de beurre pommade
4 gros œufs
1 tasse de sucre roux
1 càc d’extrait de vanille
½ tasse de farine
½ càc de levure chimique
Environ 100 g de pépites de chocolat
Environ 100 g de noix hachées (noix de macadamia, noix de pecan, amandes) – en option


Tamiser la farine avec la levure. Faire fondre le chocolat avec le beurre dans une casserole à feu doux, en mélangeant de temps en temps. Dans un bol, fouetter les œufs avec le sucre. Ajouter le chocolat fondu avec le beurre et bien mélanger. Verser la farine et mélanger. Enfin ; incorporer les pépites de chocolat et les noix grossièrement hachées.

Préchauffer le four à 170°C et couvrir une plaque avec du papier sulfurisé. Former les cookies à l’aide d’une cuillère à glace et les disposer sur la plaque, en laissant  5-6 cm de distance entre elles.
Faire cuire pendant 10-12 minutes (ou jusqu’à ce que le bord perde sa brillance). Laisser refroidir complètement sur une grille.

5 comments:

Dani said...

Мира, толкова са шоколадови...
Неустоимо вкусни!
Поздрави и хубаво настроение!

Dani B. said...

Божествени шоколадови бисквитки, Мира! Поздравления и за чудесните снимки! Прекрасен ден! :) Сърдечни поздрави!

Мъх said...

Ето това много ще ми хареса!
Малко е късно да се залавям, но и утре е ден и то почивен;)
Хубава неделя , Мира!

Mira said...

Дани и Дани, Мъхче, много ви благодаря! :)

Роси said...

Снимките са впечатляващи също като блажените ти бисквитки,Мира,много ми допадат,с право са имали множество повторения!Прегръдки!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...