Saturday, 31 October 2009

Салата „Капрезе” с ягоди/Fraises mozzarella

Моцарела ди буфала (приготвена от биволско мляко) е една истинска вкусова експлозия. Всички познават салатата „Капрезе” – домати, моцарела, пресен босилек и струйка зехтин. По-малко познат, на също толкова вкусен е и вариантът с ягоди (аз лично го научих оттук).
250 г ягоди
1 топка моцарела
Пресен босилек
Оцет Балсамико (аз си направих редукция от балсамико и оцет с малини)
Моцарелата се нарязва напречно. Ягодите се почистват и измиват. Подреждат се според естетическите предпочитания – в моя случай –  мини „сандвичи” от парче моцарела между разрязана на две ягода. Поръсва се с нарязания на ситно пресен босилек и балсамикото.

La mozzarella di buffala est un véritable plaisir gustatif. Tout le monde connait la salade « Caprese » : tomates, mozzarella, basilic frais et filet d’huile d’olive. Ça sent déjà l’Italie. Moins connue, mais toute aussi bonne est la version avec des fraises (je l'ai apprise ici).
Ingrédients :

250 g de fraises
1 boule de mozzarella
Basilic frais
Vinaigre balsamique (j’ai préparé une réduction de vinaigre balsamique et vinaigre aux framboises)

Couper la mozzarella en tranches. Laver et équeuter les fraises. Disposer la salade dans une assiette selon les préférences esthetiques, dans mon cas, mini sandwichs d’une tranche de mozzarella entre deux moitiés de fraises. Parsemer de basilic frais ciselé et le vinaigre balsamique.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...