Моцарела ди буфала (приготвена от биволско мляко) е една истинска вкусова експлозия. Всички познават салатата „Капрезе” – домати, моцарела, пресен босилек и струйка зехтин. По-малко познат, на също толкова вкусен е и вариантът с ягоди (аз лично го научих оттук).
250 г ягоди
1 топка моцарела
Пресен босилек
Оцет Балсамико (аз си направих редукция от балсамико и оцет с малини)
Моцарелата се нарязва напречно. Ягодите се почистват и измиват. Подреждат се според естетическите предпочитания – в моя случай – мини „сандвичи” от парче моцарела между разрязана на две ягода. Поръсва се с нарязания на ситно пресен босилек и балсамикото.
Моцарелата се нарязва напречно. Ягодите се почистват и измиват. Подреждат се според естетическите предпочитания – в моя случай – мини „сандвичи” от парче моцарела между разрязана на две ягода. Поръсва се с нарязания на ситно пресен босилек и балсамикото.
Ingrédients :
250 g de fraises
250 g de fraises
1 boule de mozzarella
Basilic frais
Vinaigre balsamique (j’ai préparé une réduction de vinaigre balsamique et vinaigre aux framboises)
Couper la mozzarella en tranches. Laver et équeuter les fraises. Disposer la salade dans une assiette selon les préférences esthetiques, dans mon cas, mini sandwichs d’une tranche de mozzarella entre deux moitiés de fraises. Parsemer de basilic frais ciselé et le vinaigre balsamique.
Comments