[БГ] За бърза вечеря или
обед, с морски дъх.
[FR] Pour un diner ou déjeuner rapide, au parfums marins.
Продукти:
(за 8 големи мъфина)
150 г брашно (сух продукт)
2 ч.л. бакпулвер (сух продукт)
125 мл прясно мляко (мокър продукт)
80 мл олио (мокър продукт)
3 яйца (мокър продукт)
За гарнитура: 50 г кашкавал (ементал или друго меко сирене) настърган на
едро, 100 г нарязана на дребни парчета пушена сьомга, 4-5 нарязани наситно стръка копър, настърганата кора
на ¼ лимон
Фурната се загрява на 180 градуса. Сухите
и мокрите продукти се разбъркват отделно, без миксер. Мокрите съставки се добавят към сухите, като се разбърква
съвсем за малко, с тел, колкото да се смесят добре. Прибавя се гарнитурата и се
разбърква.
Сместа се разпределя във формите за мъфини (моите са силиконови и не слагам
допълнително хартиени формички), като се запълват до ¾ от височината.
Пекат се в предварително загрятата фурна за около 20 минути. След
изваждането се оставят да изстинат за 10ина минути преди да се извадят ог
формите.
Ingrédients :
(Pour 8 grands muffins)
150 g de farine (produit sec)
2 càc de levure chimique (produit
sec)
125 ml de lait (produit humide)
80 ml d’huile (produit humide)
3 œufs (produit humide)
Pour la garniture : 50 g d’emmental râpé grossièrement, 100
g de saumon fumé coupé en petits dès, 4-5 brins d’aneth finement haché, le zeste râpé d’un quart de
citron.
Préchauffer le four à 180°C. Mélanger
séparément les produits secs et les produits humides, sans batteur électrique. Ajouter
le mélange de produits humides au mélange sec. Mélanger brièvement, juste pour homogénéiser la pâte. Ajouter la garniture au dernier moment et donner un
dernier tour du fouet.
Remplir les moules à muffins à
environ ¾ de leur hauteur avec la pâte. Enfourner pendant 20 minutes. Laisser
refroidir pendant 10 minutes avant de les démouler.
Comments
Грабвам си един :)