Всяка седмица трябва да осигурявам следобедната закуска за Камбанката в училище. Което допреди известно време беше сравнително лесна задача. Тъй като Мадмоазел отказваше да яде домашно приготвени бисквити и закуски, решението се намираше на щандовете на супермаркетите. Това, обаче, мен не ме устройва особено, защото бих искала да избягвам максимално систематичното поемане на индустриалните набухватели, консерванти и аромати. Бях много доволна, когато в един прекрасен ден Камбанката реши, че кексът на мама все пак не е чак толкова гаден. Затова напоследък започнах да пробвам различни видове не много големи и равнително трайни сладки, бисквити и кексчета, които освен това да могат да прекарат деня на стайна температура, затворени в кутия. Твърде вероятно е да видите някои от тях и тук.
Friday, 12 August 2011
Tuesday, 9 August 2011
Кръмбъл с тиквички и аспержи / Crumble aux asperges et courgettes
Кръмбълът е сладък. Обикновено. Кръмбълът с червени плодове, хрупкава коричка и гъст, сладък сос, изтичащ между хапките, придружен от топка сладолед, е събрал в себе си квинтесенцията на лятото.
Но, понеже гледам да не правя нещата като хората, какво ще кажете да ви поднеса един солен кръмбъл?
Sunday, 7 August 2011
Награда от Еликсир
Преди няколко дни видях че Еликсир ми е отредила награда – „Приятел в кухнята”. Благодаря ти от сърце за вниманието! Признавам, че като готвя, предпочитам да съм сама в кухнята. За сметка на това с удоволствие надничам в кухните на виртуалните ми приятели! Затова споделям наградата с няколко кухни, в които се отбивам редовно:
Сабина@Кулинарна магия
моята полу-адашка Мира@Малки неща
Мариета@Когато готвенето стане страст
Дина@Coffee Break
Saturday, 6 August 2011
Holy Guacamole
Това е едно от възклицанията на английски, което винаги ми е било изключетелно забавно. Защото какво свято има в едно пюре от авокадо? Откакто опитах домашният вариант, вече знам какво точно му е холи-то на това гуакамоле – много е вкусно! Посвещава се на всички любители на авокадото.
Subscribe to:
Posts (Atom)