Wednesday, 30 March 2011

Хлебчета с мляко с шафран и лайм/Pains au lait au safran et citron vert


Едно от първите неща, които впечатлиха ПП, когато дойде за първи път в България (освен ракията на аперитив, лол!) бяха солените закуски – банички, милинки, кашкавалки. Във Франция закуската е по-скоро сладка – филийка с конфитюр или някое тестено изделие, но с леко сладникав вкус (например, бриош). Това е придружено с чаша плодов сок и кафе (или мляко с какао).

Sunday, 27 March 2011

Royal with Cheese

Домашен хамбургер 



Наскоро в блога на един приятел прочетох за проекта „Happy meal” на нюйоркската фотографка Сали Дейвис. В продължение на 180 дни тя снима една и съща порция хамбургер с пържени картофки от едноименното меню на фастфуда със жълта двойна арка, оставена на кухненската й маса. За тези близо 6 месеца престой, нито един от компонентите на менюто не се разваля само полека-лека изсъхват. Не ми се ще да мисля за възможните обяснения на този феномен, само реших да разредя и без това редките посещения на въпросното заведение.

Monday, 21 March 2011

Салата с розов грейпфрут и Goji berries /Salade au pamplemousse rose et baies de Goji


Бързам да пусна рецептата, преди да е свършил сезонът на цитрусите. Откакто преди време открих, че розовият грейпфрут много добре допълва зелената салата, го пробвам в различни комбинации.  Днес ви представям една от тях, в чиито състав влиза един нов за мен елемент.

Monday, 7 March 2011

Шоколадов чийзкейк със солен карамелов сос/ Cheesecake au chocolat et caramel au beurre salé


Чийзкейк и шоколад. Две любими неща. А заедно стават още по-любими. Преди време бях пробвала тази рецепта, но в оригиналния си вид не ми допадна, поради голямата й сладост и множеството преливащи се вкусове. Затова реших да се върна към основата и простите, но ефективно работещи комбинации. Понякота най-простите неща са и най-добрите. Шоколад, карамел и ядки... в един чийзкейк.

Friday, 4 March 2011

"Черен диамант" за списание "Меню"/ "Diamant Noir" pour le magazine "Menu"


Бях изключително изненадана и много радостна, когато в началото на месец февруари екипът на списание „Меню” се свърза с мен с предложението да представи моя блог и избрана от мен рецепта на своите страници. Новият брой е вече в будките, а аз използвам случая да благодаря на главния редактор на списанието, Веселина Маринова, както и на целия екип за поканата, за любезността и отзивчивостта им.
В продължение на няколко дни размишлявах каква рецепта най-точно би била олицетворение на блога. Нещо френско и нещо с шоколад, разбира се!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...